kullanırken bunlara dikkat!

Mutfağın olmazsa olmazı tencerenin toprakla başlayan tarihi,teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte malzemede değişiklikler gösteriyor. Prof. Dr. Mustafa Tayar, vatandaşları doğru kullanımı konusunda uyardı. Her tencerenin sağlıklı olmadığını vurgusunu yapan Tayar, özellikle hijyen noktasında ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Giriş Tarihi: 10.7.2019 12:16 Güncelleme Tarihi: 10.7.2019 15:28
Tencere kullanırken bunlara dikkat!

BAKIR TENCERE;

Mutfakta uzun yıllardır bulunan ve ısı iletkenliğinin yüksek olmasıyla bilinen bakır ve tavaları kullanırken kalaylanmış ve çizilmemiş olması gerekir. Mustafa Tayar'ın sözleriyle;

"Çünkü kalaylanmamış ve bakımı düzenli olarak yapılmamış olan bakır tencereler, kurşun ve civa gibi zararlı kimyasalların açığa çıkmasına yol açarak zehirlenmelere neden olabilir. Bakır tencerelerin ve sahanların otantik görüntüsünden sunum yaparken yararlanmanız daha doğru bir seçim olacaktır" diye belirtti.

ARKADAŞINA GÖNDER
Tencere kullanırken bunlara dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN