Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Üzerine alacalı soyulup irice doğranmış patlıcan, domates, dolmalık biber, kıyılmış sivri biber ve biber turşusu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler hafif yumuşayana dek pişirin. Bir su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın pul biber ve tuz ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
4 adet acı biber turşusu
1 çorba kaşığı pul biber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
DALYAN KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurun, düz bir zemine yayın. Orta kısmına kabukları soyulmuş yumurta ve doğranmış patates ile bütün havucu yerleştirip rulo yapın, fırın tepsisine koyun. Dilediğiniz sebzeyi soteleyerek etrafına yerleştirin. Salça ve sıcak suyu karıştırarak üzerine gezdirip bir taşım kaynatın, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
750 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
3 adet haşlanmış yumurta
1'er adet haşlanmış patates ve havuç
1 çorba kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, tarçın
SAFRANLI ZERDE
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Yarım bardak suda açılmış nişastayı üzerine ilave edin. Tozşeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı üzerine ekleyin. Karıştırarak bir-iki taşım pişirin. Ocağın altını iyice kısın ve iyice koyulaşana dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
Bir tutam safran
1/2 su bardağı gülsuyu
8.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal