Mahlepli poğaça
3.5 su bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı mahlep
15 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı çörek otu
1 adet yumurta sarısı
Maya ve sütü karıştırıp 10 dakika bekletin. Üzerine yumurta, şeker, tuz, mahlep, zeytinyağı ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur olana dek yoğurun ve bir saat kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Tepside beş dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Buğday salatası
1 su bardağı buğday
2 adet limon
1 adet soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
Zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 demet maydanoz
Akşamdan ıslatılmış buğdayı, üzerine bir limonun suyunu sıkarak haşlayıp süzün. Soğanı ve sivri biberi ince ince doğrayıp tuzla ovun. Kırmızıbiberi de küp küp doğrayın. Buğdayı ve hazırladığınız tüm malzemeyi bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.