Peynirli krep
Krep için; yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpın. İç harcı için; yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Krep hamurundan birer kepçe alarak tavada arkalı önlü pişirin. İçine peynirli harçtan koyarak servis yapın.
Krep için:
3 yumurta
1.5 su bardağı süt
1.5 su ardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İçi için:
300 gr. tulum peyniri
2 soğan
1 domates
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Leblebili puding
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine vanilya ve dövülmüş damla sakızı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Biraz ılınınca içine toz haline getirdiğiniz leblebileri ekleyip tekrar karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın, leblebiyle süsleyerek servis yapın.
l 1 su bardağı sarı leblebi
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 çay kaşığı damla sakızı
Karnabahar haşlama
Karnabaharı bütün olarak az suda 25 dakika kadar haşlayın. Rendelenmiş domatesi salça ve doğranmış pırasa ile tereyağında 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra şekeri ve tuzu ekleyin. Sosu karnabaharın üzerine dökerek servis yapın.
l 1 adet karnabahar
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet domates
1 tutam şeker
1 su bardağı su
Kekik, tuz