Yemeklik doğranmış soğanı, üzerini geçmeyecek kadar su ekleyerek suyunu çekene dek pişirin. Yarım su bardağı zeytinyağı, pirinç ve ikiye bölünüp çekirdek yatakları çıkarılmış çağlaları ekleyip beş dakika kavurun. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, yenibahar, kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeteri kadar tuz ekleyin. Yarım su bardağı su ilave edip suyunu çekene dek pişirin. Haşlanmış asma yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine limon suyu ve sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Kalan zeytinyağını ilave edip pişirin.
MALZEMELER
500 gr. çağla
300 gr. asma yaprağı
4 adet soğan
1/2 su bardağı+2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1/2'şar demet maydanoz ve dereotu
1/2 limon
Tuz
PATLICANLI EZME SALATA
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve domatesleri bıçakla ya da mutfak robotuyla kıyıp bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Doğranmış sarımsağı ekleyerek karıştırın.
MALZEMELER
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 adet domates
5 diş sarımsak
2 adet salatalık
1adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
FINDIK TATLISI
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğutun. Fındıkları şekerle karıştırın. İçine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip 190 derecede fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
1.5 su bardağı kıyılmış fındık
2 adet yumurta
2 su bardağı un
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu