Yumurta, şeker, nişasta, tarçın, tereyağı, un, süt, kabartma tozu ve vanilyayı; boza kıvamında bir karışım oluncaya dek çırpma teli ile karıştırın. Waffle kalıplarına kaşıkla dökün, beş dakika kadar pişirip servis tabağına alın. Çilekleri şekerle birlikte beş dakika kaynatın, waffle'ların üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
3 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz, tarçın
ÜZERİ İÇİN:
300 gr. çilek
1 çay bardağı şeker
PATLICANLI POĞAÇA
Hamuru için verilen tüm malzemeyi iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirip açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Közlenmiş patlıcan ve peynirleri robottan geçirin. Hamurlara iç malzemeyi pay edip yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri