Zeytinyağı, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesmeşeker, kuşüzümü, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendirip servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 dal dereotu
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet kesmeşeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
UNSUZ KURABİYE
Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi de ilave edin. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşıkla yerleştirin. Üzerine iri ceviz parçaları koyun. 180 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
PASTIRMALI ISPANAKLI KUŞ YUVASI
Ispanak yapraklarını iri iri doğrayın. Kırmızı ve taze soğanı da doğrayıp üzerine ekleyin, zeytinyağında biraz soteleyin. Pastırmaları tavada iki kez çevirip pişirin. Üzerine doğranmış ıspanaklı karışımı dökün, yumurtaları tek tek kırın. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
300 gr. ıspanak yaprağı
1 kırmızı soğan
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğan
100 gr. pastırma