6 KİŞİLİK
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp etin üzerine ekleyin. En son ayıklanmış bezelyeleri, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. Bezelyelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirin.
MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı dana eti

2 adet havuç

2 adet patates

600 gr. ayıklanmış bezelye

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet defne yaprağı

1/2 çay kaşığı şeker ve tuz
Mısırlı kabak mücveri
4 KİŞİLİK
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, unu, yumurtayı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Çırpılmış yumurtayı da koyup iyice harmanlayın. Mısır tanelerini de ekleyip karıştırın. Kaşıkla dökerek az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER

3 adet kabak

1 su bardağı tane mısır

2 yumurta

2 çay bardağı un

50 gr. beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

1 adet soğan

Tuz, karabiber
Çilekli muhallebi
8 KİŞİLİK
Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp içine tereyağını koyun, yaklaşık beş dakika mikserle çırpın. Muhallebinin yarısını suyla ıslatılmış tepsiye dökün, arasına püre yaptığınız çilekleri dökün. Üzerine kalan muhallebiyi döküp buzdolabına koyun. Hindistan cevizi ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER

1 litre süt

2 çay bardağı un

3 çay bardağı şeker

120 gr. tereyağı

2 paket vanilya

Antep fıstığı, Hindistan cevizi