Kuşbaşı kuzu eti, kıyılmış soğan, dilimlenmiş havuç, patates, kabak, alacalı soyulup dilimlenmiş patlıcan, doğranmış kırmızı ve dolmalık biberi tencereye koyun. Üzerine defne yaprağı, toz şeker ve zeytinyağını koyun. Sebzeler biraz yumuşayınca kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve tuz ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
300 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2'şer adet havuç, patates, kabak, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biber
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 dal taze soğan
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı tuz
PİRİNÇ SALATASI
Yeşillikleri yıkayıp iri iri doğrayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Pirinçleri haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını dökerek harmanlayın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun, üzümle beraber salatanın üzerine dökün.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1'er demet roka ve tere
1 adet limon
1 su bardağı soya filizi
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı
?ÇİKOLATALI VOLOVAN
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarından bardakla yuvarlaklar kesin. Daha küçük bir bardakla dört adet milföyü ortasından kesin. Kestiğiniz milföylerden çıkardığınız halka şeklindeki parçaları, kesilmemiş milföylerin üzerine yerleştirin ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kremayı küçük bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı ekleyip eritin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra ince kıyılmış gofret ekleyip volovanlara paylaştırın. Üzerine krem şanti sıkın.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
200 gr. krema
3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 paket vanilya
2 adet çikolatalı gofret
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt