Genel koordinatörlüğünü Gaziantep'in kültür elçisi olan yazar Ahmet Ümit ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın üstlendiği 2. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali, dünyanın tanınmış şeflerini bir araya getirdi. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde mangal başına geçen ünlü aşçılar, hünerlerini sergiledi. Festivalin ilk gecesi; folklörcülerin Gaziantep yöresine ait kına gecesini sahneledikleri gösterilerle görsel bir şölene dönüştü. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, bu festivali düzenlemekteki amaçlarının; Gaziantep mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtmak ve tattırmak olduğunu söyledi. Festivalin koordinatörlerinden yazar Ahmet Ümit ise doğduğu şehir Gaziantep'i bu festivalle tanıtmayı amaçladığını dile getirerek şöyle konuştu: "Eğer bu etkinliklere gerekli destek verilmezse, bu girişimler çölde küçük bir ırmak gibi eriyip yok olacak. Bu nedenle hem marka şehir, hem de dünya kültür başkenti olmak istiyorsak; değerlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor."