Su ve toz şekeri üç dakika kaynatın, bal ekleyip ocaktan alın. İrmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu yoğurarak sert bir hamur elde edin, 30 dakika dinlendirin.
Doğranmış incir, sıvı yağ, karanfil ve cevizi harmanlayın. Hamuru ikiye bölüp oklavayla açın. Harcı da ikiye bölüp rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirip yine rulo yapın, elinizle yassılaştırın.
Dilimleyip sıvı yağda kızartın. Soğuk şerbetin içinde beş dakika bekletin.
MALZEMELER
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşlanmış kuskus
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Harç için:
10 adet taze incir
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 adet karanfil
Şerbet için:
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı bal
FIRINDA ACILI KABAK
Kabakları yıkayıp ince ince dilimleyin. Bir kabın içinde, unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Kabakları önce yağa, sonra una batırıp tepsiye balıksırtı gibi dizin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet kabak
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
BEZELYELİ ROSTO
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robotta çekin.
Eti tuz ve karabiberle tatlandırın, her tarafı kızarıncaya kadar tereyağında pişirip tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın.
Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
300 gr. rostoluk et
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber