Soğanı rendeleyin, üzerine köfte için verilen tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.
Harçtan fındık büyüklüğünde
minik köfteler hazırlayın ve sıvı yağda kızartın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Ocaktayken çırpma teliyle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Servis tabaklarına çorba koyup üzerine köfteleri ekleyin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı
tereyağı
3 çorba kaşığı
tepeleme un
5 su bardağı
soğuk su
1 çay bardağı
soğuk süt
Tuz, karabiber,
nane
Köfte için:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber
BÖRÜLCE SALATASI
Fasulyeleri haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Üzerine ince ince kıyılmış cevizi serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirin.
MALZEMELER
1 demet taze
soğan
2 su
bardağı kuru
börülce
3 adet
domates
2 çay bardağı
ceviz içi
1 çay bardağı
nar ekşisi
1 adet limon
1 adet soğan
1/2 çay bardağı
zeytinyağı
4 çorba kaşığı
sirke
HAŞHAŞLI KEK
Yumurtaları şekerle beş dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Portakal suyunu ve haşhaşı ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayla karıştırdığınız unu da ekleyip beş dakika daha karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet
yumurta
1 su bardağı
şeker
1 su
bardağı sıvı yağ
1 su bardağı
süt
2.5 su
bardağı un
1/2 çay
bardağı haşhaş
1 adet
portakalın suyu
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya