MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
Kreması için:
80 gr. çikolata
1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket toz kremşanti
Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesip fırın tepsisine dizin ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp ortasına bastırarak çukurlaştırın. Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca içine kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine dökün. Benmari usulü eritilmiş çikolata ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
***
Pırasalı omlet
MALZEMELER
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Pırasayı temizleyip çok ince kıydıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp kaşar peyniri ile labneyi ekleyerek tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını geniş bir tavada eritip yumurtalı karışımı dökün. Birkaç dakika sonra üzerine pırasalı karışımı yayın. Ay şeklinde ikiye katlayıp kısık ateşte, birkaç dakika daha pişirin.