Haşlanmış patatesi ezin ve rendelenmiş soğanla harmanlayın, baharatları ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Sıvı yağ ve suyu karıştı
rın. Yufkaları bu karışımla ıslatıp üzerine iç harcı yayın, büzdürüp tepsiye dizin. Tüm tepsi dolunca 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzümlü bulgur salatası
Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Kuru üzümü az miktardaki suda haşlayın. Tencereye iki su bardağı sıcak su koyun, üzerine üzümleri ve bulguru ilave edip pişirin. Ocaktan alıp içine soğanı ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğuyunca servis tabağına alın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kuru üzüm
Tuz, karabiber ve kimyon
Kuruyemişli kek
Şeker ile yumurtayı çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu, dövülmüş fındık ve cevizi ekleyin. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp harca katın. Yağlanmış muffin kalıplarına harcı eşit miktarda dağıtın. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz