Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini katıp Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine frambuaz koyarak servis yapın.
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı
ÜZERİ İÇİN:
Frambuaz
KASAP KÖFTESİ
Bonfile eti keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice kıyın. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi, yumurta, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edip yoğurun. Baharatları da ekleyip bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle ince köfteler hazırlayıp ızgarada ya da yağsız tavada pişirin.
MALZEMELER
200 gr. bonfile
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
4 dilim ekmek içi
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
ISPANAK MÜCVERİ
Yıkadığınız ıspanak köklerini bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
1/2'şer demet dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber