MALZEMELER
2 çorba kaşığı
Teremyağ
3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
100 gr. beyaz peynir
Patatesleri haşlayıp ezin. Sütü kaynatın, içine patatesleri, peyniri ve Teremyağ'ı koyup karıştırın. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgah üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün, son yufkayı üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin.
***
Köfteli tarhana çorbası
MALZEMELER
2 çorba kaşığı
Teremyağ
5 çorba kaşığı tarhana
4 su bardağı soğuk su
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Köftesi için:
200 gr. kıyma
3 çorba kaşığı su
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, az su, tuz ve karabiberi yoğurup minik köfteler yapın. Köfteleri Teremyağ'da pişirip bir kenarda sıcak olarak bekletin. Ezilmiş sarımsak ve salçayı Teremyağ'da iki dakika kavurun. Üzerine tarhana ve soğuk su koyup karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Pişen köfteleri üzerine koyarak servis yapın.