MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Etin üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip bir-iki dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam etin. Sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. Bir-iki dakika daha kavurarak baharatları ekleyin ve ocaktan alın.
Sakızlı muhallebi
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
Tereyağı ve pirinç ununu hafifçe kavurun. Ateşten alıp sütü ve toz şekeri yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Dövülmüş damla sakızını ekleyip ocaktan alın ve 10 dakika kadar mikserle çırpıp kaselere paylaştırın.