Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, bıçakla ezerek kıyın. Semizotunu yıkayıp çok ince kıyın. Patlıcan ve semizotunu servis kabına alıp karıştırın.
Hardal, sirke, zeytinyağı ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün. Süzme yoğurt ve mayonezi de ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
1/4 demet semizotu
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı hardal ve mayonez
Patatesli enginar
Enginarların üzerine şeker, tuz, limonu suyu ve iri doğranmış patatesleri koyup 20 dakika kadar haşlayın. Patatesleri alıp ezin ve zeytinyağıyla karıştırın. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayıp patatesin içine ilave edin. Servis tabağına enginarları alın, üzerine soğanla karıştırdığınız patatesleri koyup servis yapın.
MALZEMELER
4 adet temizlenmiş enginar
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
1 adet limon suyu
4 dal dereotu
Biberli etli bulgur pilavı
Eti ve yemeklik doğranmış soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine bulguru ve irice doğranmış kırmızı biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip, kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişin. Bulgur pişince, iri doğranmış kayısıları ekleyip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
200 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
5 adet kayısı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz