MALZEMELER
2 adet tavuk kalça
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
Taze kekik
Biberiye
Tuz
Karabiber
Tavukların içini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Ardından bezelyeleri ekleyip baharatlarla tatlandırın. Bu karışımı tavuk kalçasının içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
Baklava yufkasından börek
MALZEMELER
40 adet baklava yufkası
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. beyaz peynir
6 dal maydanoz
Tepsiyi bolca yağlayın. Yufkaları tepsi ölçüsünde kesin ve 20 adet yufkayı yerleştirin. Üzerine ufalanmış peyniri serpin. Kalan yufkaları üzerine koyup dilimlere ayırın. Yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırıp böreğin üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.