Giriş Tarihi: 18.04.2024 00:00

Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 10:22

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İHALE İLANI
İhaleyi Gerçekleştirecek Kurum Tarım ve Orman Bakanlığı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
I. İhale Konusuna Ait Bilgiler
İhale Konusu İşin Niteliği Kiralama
İhalenin Konusu

Uludağ Milli Park Müdürlüğü faaliyet alanında yer alan Uludağ Milli Parkı sınırları içerisindeki Sarıalan Bisiklet ve Buna Bağlı Fotoğraf işletmecilik ihalesi yapılacaktır

İhale Konusu İşin Süresi 5 Yıl
İhale Konusu Taşınmazın Bulunduğu Korunan Alanın Adı Uludağ Milli Parkı / Sarıalan Mevkii
İhale Konusu Korunan Alanın Bulunduğu İl / İlçe Adı BURSA/ Osmangazi
II. İhaleye Ait Bilgiler
İhalenin Gerçekleştirileceği Tarih ve Saat 30/04/2024 – 11:00
İhalenin Gerçekleştirileceği Yer T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Beştepe Mah. Alparslan Türkeş Cad. No : 71 22. Kat Toplantı Salonu Yenimahalle / ANKARA
İhale Usulü 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35.maddesi ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğinin 28.maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü
İhaleye Esas Muhammen Bedel Tutarı (TL/Yıl) 7.985.334,00 TL
Geçici Teminat Tutarı 798.534,00 TL
İhale Şartnamesinin ve eklerinin görülebileceği ve satın alınabileceği yer T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Beştepe Mah.Alparslan Türkeş Cad.No :71 Yenimahalle/ANKARA ve T.C Tarım ve Orman Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:113 Nilüfer/BURSA
İhale Şartname Satın Alma Bedeli (TL) 7.900,00 TL
İhale Teklif Dosyalarının Teslim edileceği son tarih ve saat ile yer 30/04/2024- 11:00
T.C Tarım ve Orman Bakanlığı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü A Blok 13.Kat Satın Alma ve İhale Şubesi
Beştepe Mah.Alparslan Türkeş Cad.No :71 Yenimahalle/ANKARA
III. İhaleye Katılacak İsteklilerden Aranan Şartlar

1-İsteklinin; gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. Kanunlarına göre Türkiye'de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak.

a)Gerçek kişi olması halinde, T.C. vatandaşı olmak, (Nüfuz cüzdanının aslı veya noter onaylı nüfus cüzdan sureti veya ilgili kurumdan veya e-devletten alınan nüfus kayıt örneği ile belgelenir.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)

b)Tüzel kişi olması halinde, T.C. Kanunlarına göre Türkiye'de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak. (Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge vermek.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)

2-Kanuni ikametgâh sahibi olmak ve bunu belgelemek. (Yalnızca gerçek kişi olarak ihaleye katılımda bulunanlar veya ortak girişimde gerçek kişi ortak olanlar tarafından verilecektir.)

3-Türkiye'de tebligat için adres göstermek.

4-Bu iş için Muhammen Bedelin 3(üç) katına denk gelecek kullanılmamış nakit veya kredisine dair mali durum bildirimine yönelik banka veya özel finans kuruluşunun ilgili şubesinden veya Genel Müdürlüğünden alınmış Banka Referans Mektubu ve onay belgelerinin aslını vermek. (İhaleye Ortak Girişim olarak katılım olması halinde; ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir. Yukarıda belirtilen kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.)

5-Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek. İsteklinin;

a) Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge vermek.
b) Tüzel kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesi'nin suretini vermek.
c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeyi vermek. İsteklinin şirket olması halinde ise, şirket ortaklarının hisse durumlarını ve görevlerini belirten kanıtlayıcı belgelerden (Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Memurluğu'ndan alınmış belge, Şirket Ana Sözleşmesi) herhangi birini vermek.

6-İş Deneyimine yönelik aşağıdaki belgeleri vermek.

a)İsteklilerin ihaleye konu olan işle benzerlik arz eden aşağıda belirtilen faaliyetleri en az 1(bir) yıl gerçekleştirdiğini belgelemek:

- Turizm Amaçlı Sportif Faaliyeti gerçekleştirdiğini belgelemek. (2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve 23.02.2011 tarih ve 27855 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği çerçevesinde sportif turizm faaliyet türü için yeterlilik belgesi şartlarını taşıdığını belgelemek. (seyahat acentesi işletme belgesi, turizm işletmecisi veya Tesis önünde gerçekleştirilecek sportif faaliyet işletmecisinin tesis işletmecisi ile farklı olması durumunda, tesis işletmecisi ile seyahat acentesi veya deniz turizmi aracı işletmecisi arasında yapılacak akid.)
- Bisiklet ve Fotoğraf İşletmeciliği yaptığını belgelemek.
b) İş Deneyimi belgelerinden ikisinin birlikte sunulması gerekmektedir. (Ortak girişim olması halinde ortakların her ikisinin ayrı ayrı veya ortaklardan birisinin tek başına bu şartı sağlaması yeterli kabul edilecektir.)
c) İsteklinin şahsen işlettiği iş yerlerine ilişkin resmi kurum ve kuruluşlardan alınmış açılış veya işletme ruhsatının aslı veya noter onaylı örneği kabul edilecektir. Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile açılış ruhsat tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
ç) İsteklinin şahsen işletme ruhsatı üzerinde olmayan yerler için; işletme ruhsatının asıl veya noter onaylı sureti, ruhsat sahibi ile istekli arasındaki noter onaylı kira sözleşmesi ve sözleşme kapsamında kesilen kira faturaları (SMM onaylı). Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile işletme ruhsat tarihi ile kira sözleşmesinin başlangıç tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
d) İsteklinin tüzel kişiliklerden alacağı referans yazıları iş deneyimi olarak kabul edilmez.
e) İsteklinin Ortak girişim olması durumunda ortaklardan birisinin İş Deneyimi sunması yeterli kabul edilecektir.

7- 0-5 yaş aralığında en az 30 adet elektrikli-pedallı ve en az 20 adet elektriksiz-pedallı olmak üzere toplam en az 50 adet dağ bisikleti sahibi olduğunu belgelemek(Satın alındığına dair belgeleri veya kiralandığına dair noter onaylı sözleşme suretini ibraz etmek.) (Ortak girişim olması halinde ortakların her ikisinin ayrı ayrı veya ortaklardan birisinin tek başına bu şartı sağlaması yeterli kabul edilecektir.)

8-İmza sirküleri vermek. İsteklinin;

a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi vermek.
b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.
c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri vermek.

9-İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa; vekaleten iştirak edenin noter onaylı vekaletnameleri ile noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

10-İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermek. (İhale üzerinde kalan istekli tarafından noter tasdikli ortaklık sözleşmesi ayrıca verilir.) Ayrıca, idare ile yapılacak ihale sözleşmesini grubun bütün ortakları şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalarlar.

11-İhalenin gerçekleştirildiği yıl içerisinde vergi dairesinden veya internetten alınan vergi mükellefi olunduğuna dair belge vermek. (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belge vermek)

12-İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış vergi dairesine borcunun bulunmadığına dair belge vermek. (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belge vermek)

13-İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya borcunun bulunmadığına dair belge vermek. (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belge vermek)

14-İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak (dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir) ve istekli tarafından şartname ve eklerinin okunup kabul edildiğine dair söz konusu ihale dokümanının her sayfasının imzalanarak teklif dosyasına konulması.

15-İdare adına alınmış (muhammen bedelin) %10'u tutarında geçici teminata ait alındı makbuzunu veya Bankalar veya özel finans kurumlarının verecekleri en az 90 gün süreli veya süresiz teminat mektuplarını vermek.

16-Şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen teklif mektubunu vermek.

IV. İhaleye Katılamayacak Olan İstekliler

1. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 6 ncı maddesinde tarif edilen kimseler,

2. İhale ilanında bahsedilen evrakları belirtilen süreye kadar teslim etmeyenler ya da eksik teslim edenler,

3. Geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaları yasaklanmış olanlar, doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. (Yasaklı olmasına rağmen, yasaklı kişinin ihaleye girmesi ve üzerine ihale yapılmış olması halinde ihale bozularak geçici teminatı gelir kaydedilir. Sözleşme yapılmışsa sözleşmesi iptal edilerek yatırmış olduğu teminat nakde çevrilip gelir kaydedilir.)

4. İhaleye 06.10.1981 tarih ve 17480 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2531 sayılı "Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanun" kapsamına giren şahıslar katılamazlar.

1.İsteklinin;

a) Gerçek kişi olması durumunda; kendisi veya kendisinin 1. Dereceye kadar yakın akrabalarının, kendileri ya da %10'dan fazla hisseye sahip oldukları ortaklıkları,
b) Tüzel kişi olması durumunda; tüzel kişilik ve %10'dan fazla hisseye sahip olduğu ortaklıklarının idare ile yargıya intikal etmiş ihtilaflarının bulunması halinde,
c) Yargı kararıyla terör veya terör örgütleri ile bağlantısı tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerden olması halinde,
ihaleye katılamazlar.

İLAN OLUNUR

Basın No: ILN02018407
#ilan.gov.tr

ARKADAŞINA GÖNDER
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA