Patlıcanın ve kuzu etinin buluştuğu bu efsane tarif, sofralarınızı şenlendirecek! Hünkar Beğendi’nin gizli püf noktalarıyla misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Evde yapması düşündüğünüzden çok daha kolay ve lezzeti damak çatlatıyor. Hemen denemek için tarifimize göz atın!
Giriş Tarihi: 17.06.2025 08:32
YAPILIŞI
Malzemeler:
Beğendi için:
3 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (ılık)
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi (isteğe bağlı)
Et için:
500 gr kuşbaşı kuzu eti (dana eti de olur)
1 adet büyük soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
2-3 domates (rendelenmiş ya da küp doğranmış)
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kekik (isteğe bağlı)
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Patlıcanları közleyin. Fırında, ocakta ya da mangalda patlıcanların kabukları iyice yanıp içi yumuşayana kadar közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ya da çatalla ezin.
Tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmadan karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı muskat rendesini ekleyin.
Rendelenmiş kaşar peynirini katıp eriyene kadar karıştırarak ocaktan alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğanları kavurun.
Kuzu etini ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesleri (ve sarımsağı) ekleyin, birkaç dakika pişirin.
Tuz, karabiber ve kekik serpin.
Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
Beğendi kıvamına gelen patlıcan püresini servis tabağına alın.
Üzerine etli sosu paylaştırın.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
İsterseniz yanında pilav ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.