Kadınbudu köfte tarifi: Eşsiz lezzetiyle ana yemeklerin vazgeçilmezi

Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, pirinç ve kıymanın uyumuyla birlikte lezzetli bir alternatif olarak sofralarda yerini alıyor. En iyi kıvamda kadınbudu köftenin tarifi ise işte burada...

Giriş Tarihi: 15.05.2023 10:11 Güncelleme Tarihi: 15.05.2023 10:11
  • 4-6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 474 kcal

MALZEMELER

  • 400 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 büyükçe kelle soğan
  • 1 yumurta
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırıntısı
  • 1'er çay kaşığı tepeleme pul biber, karabiber, tuz, yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Köfteyi bulamak için:

  • Galeta unu yada un
  • 2 yumurta

YAPILIŞI

  1. Önce 3 çay bardağı sütü kaynatıp pirinçleri yıkayıp içine atalım altını kısıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyu kaldıysa süzüp soğumaya bırakalım.
  2. Diğer tarafta 3 kaşık zeytinyağ kıymanın yarısı ve incecik doğradığımız soğanı ekleyip arada karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım ılısın.
  3. Ilıyınca pirinci kıymanın kalanını ve tüm malzemeyi ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Yumurtadan küçük parçalar koparıp oval şekil verelim.
  5. Önce galetaya sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartalım.
  6. Orta ateşte kızartın, yaklaşık 3 dakikada hazır olacaktır.
SON DAKİKA SON DAKİKA