Dereotlu poğaça tarifi: çayın yanına nefis bir lezzet

Lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için vazgeçilmez olacak dereotlu poğaçanın tadı damağınızda kalacak. Kabarık hamurun dereotu ve peynirle birleşimi her yiyenin bayılacağı bir tarif. İşte adım adım dereotlu peyniril poğaça yapımı...

Giriş Tarihi: 20.09.2023 09:14 Güncelleme Tarihi: 20.09.2023 09:14
  • 12 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 90 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Adet : 120 kcal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı)

İç Harcı İçin:

  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • Yarım su bardağı taze dereotu (ince kıyılmış)

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. İlk olarak, ılık sütün içine maya ve toz şekeri ekleyin. Mayanın kabarması için birkaç dakika bekleyin.
  2. Ardından sıvı yağı, sirkeyi veya limon suyunu, tuzu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun üzerini örtün ve yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirin.
  3. Hamur dinlenirken, iç harcı için beyaz peyniri ve taze dereotunu karıştırın.
  4. Dinlenen hamuru unlu bir zeminde açın ve yaklaşık 0.5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şekli elde edin.
  5. Açtığınız hamuru dilimlere kesin. Her dilimin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun.
  6. Hamurun iki kenarını içe doğru katlayarak poğaça şeklini verin ve uçlarına bastırarak kapatın. Poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Yumurta sarısını biraz suyla karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün. Üzerlerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, poğaçalar altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkan dereotlu peynirli poğaçaları soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA