Geleneksel bir lezzet: Fellah köftesi tarifi

Bulgur ve salçalı sosun muhteşem birleşimiyle ortaya çıkan, geleneksel bir lezzet olan fellah köftesini bir de bu tarifle deneyin. İşte çay saatlerinizin ve akşam davetlerinizin yıldızı olacak fellah köftesi tarifi...

Giriş Tarihi: 04.10.2023 09:55 Güncelleme Tarihi: 04.10.2023 09:55

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

3-4 dal taze soğan

1/2 demet taze maydanoz

1/2 demet taze nane

YAPILIŞI

İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 20-30 dakika bekletin. Bulgurlar suyu emdikçe şişecektir.

Bulgurlar şişerken, ayrı bir kapta domates salçası, biber salçası, nar ekşisi veya limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu karıştırarak köftesi harcını hazırlayın.

Bulgurlar şiştikten sonra yuvarlak şekli verin ve üzerine hazırladığınız köftesi harcını ekleyin.

Taze soğan, taze maydanoz ve taze naneyi ince şekilde doğrayın. Yeşillikleri karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.

Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA