Karadeniz'den sofralarınıza: Enfes mısır ekmeği tarifi

Karadeniz insanının yemelere doyamadığı, kuymağı ve muhlaması kadar popüler olan ekmek çeşitlerinden biri de mısır ekmeğidir. Pişer pişmez tüketildiğinde kendine hayran bırakarak her evi güzel kokularla ve hoş sofralarla süsleyen bu ekmek, lezzetli olduğu kadar pratik de. İşte ister yoğurt ile isterseniz de dilediğiniz her yemekle beraber tüketebileceğiniz mısır ekmeği tarifi...

Giriş Tarihi: 28.07.2025 09:26

YAPILIŞI

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı beyaz un (isteğe göre tam buğday unu da kullanabilirsiniz)

1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)

1 su bardağı süt (isteğe göre yoğurt da kullanılabilir)

2 adet yumurta

1/2 su bardağı su (gerekiyorsa ekleyebilirsiniz)

YAPILIŞI

Fırını 180°C'ye ısıtın. Fırınınızı önceden ısıtmak, ekmeğinizin düzgün pişmesine yardımcı olur.

Bir kaba mısır unu, beyaz un, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırarak harmanlayın.

Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırın.

Karışımları birleştirin: Kuru malzemelerin ortasını havuz gibi açıp, ıslak malzemeleri içine dökün. Spatula veya bir çırpıcıyla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru yağlanmış veya yağlı kağıt serili bir kek kalıbına dökün. Üzerini düzleştirin.

Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Ekmek piştiğinde, üzerine bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bıçak temiz çıkarsa ekmek pişmiş demektir.

Fırından çıkardığınız ekmeği biraz soğuması için bir tel ızgaraya alın.

Afiyet olsun.