Meksika'dan sofralara tavuklu taco tarifi: Lezzetine doyamayacaksınız

Meksika mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan taco, birçok farklı çeşitte hazırlanıp servis edilebilir. Genellikle çıtır çıtır kızartılmış ekmeklerin arasında tercihen bol acılı, domatesli ve çeşitli sebzeler ile servis edilse de hem farklı iç harçları hem de farklı ekmeklerle hazırlanabiliyor. Bu tarifte sofralarınızı tavuklu taco ile süsleyecek ve püf noktalarını öğrenebileceksiniz.

Giriş Tarihi: 20.07.2025 09:08

YAPILIŞI

Malzemeler:

500 gram tavuk göğsü (küçük doğranmış)

1 adet soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı acı toz biber (isteğe bağlı)

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

8-10 adet mısır veya un tortilla

1 adet domates (küçük doğranmış)

1 adet avokado (dilimlenmiş)

Marul yaprakları

Rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir

Limon dilimleri

Salsa sosu veya ekşi krema (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.

Tavukları ilave edin ve renkleri dönene kadar soteleyin.

Kimyon, kırmızı toz biber, acı biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavuk tamamen pişene kadar sotelemeye devam edin.

Tortillaları hafifçe ısıtın.

Her tortilla üzerine marul yaprağı, tavuk, domates, avokado dilimleri ve peynir koyun.

İstersen salsa sosu veya ekşi krema ekleyip limon sıkın.

Hemen servis yapın.