Pratik su böreği tarifi: Dakikalar içinde hazır!

Bir kez tattığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz, tam kıvamında, ağızda eriyen ve sofralarınızı şenlendirecek o efsane su böreği tarifini keşfetmeye hazır mısınız? Evde yapması sandığınızdan çok daha kolay olan bu su böreğiyle misafirlerinizin gözleri faltaşı gibi açılacak!

Giriş Tarihi: 28.05.2025 08:44

YAPILIŞI

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • Derin bir kapta süt, su, yumurtalar ve biraz tuzu iyice çırpın.
  • Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve hazırladığınız sütlü karışımdan bolca üzerine sürün (kaşık ya da fırça ile).
  • Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar sütlü karışımdan sürün.Bu katmanların üzerine peynirli harçtan serpin.
  • Sonra üçüncü yufkayı serin, sütlü karışımdan sürün. Son yufkayı da serip, kalan sütlü karışımdan güzelce dökün.
  • Eritilmiş tereyağını en üste gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca 10-15 dakika dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.