Bir kez tattığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz, tam kıvamında, ağızda eriyen ve sofralarınızı şenlendirecek o efsane su böreği tarifini keşfetmeye hazır mısınız? Evde yapması sandığınızdan çok daha kolay olan bu su böreğiyle misafirlerinizin gözleri faltaşı gibi açılacak!
Giriş Tarihi: 28.05.2025 08:44
YAPILIŞI
Malzemeler:
4 adet yufka
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 adet yumurta
200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
100 gram tereyağı (eritilmiş)
Tuz
Hazırlanışı:
Derin bir kapta süt, su, yumurtalar ve biraz tuzu iyice çırpın.
Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve hazırladığınız sütlü karışımdan bolca üzerine sürün (kaşık ya da fırça ile).
Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar sütlü karışımdan sürün.Bu katmanların üzerine peynirli harçtan serpin.
Sonra üçüncü yufkayı serin, sütlü karışımdan sürün. Son yufkayı da serip, kalan sütlü karışımdan güzelce dökün.
Eritilmiş tereyağını en üste gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca 10-15 dakika dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.