Zeytinli poğaça tarifi: Yumuşacık hamuru ile lezzet şöleni yaratıyor!

Zeytine doyarak tüketeceğiniz bu zeytinli poğaça tarifi, puf puf hamuru ile adeta pamuk kadar yumuşacık oluyor.Fırından misler gibi kokuların yükseleceği ve mideniz kadar sofralarınızın da şenleneceği bu enfes tarifi püf noktaları ve lezzetiyle pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 27.07.2025 09:04

YAPILIŞI

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

3 - 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin

(isteğe bağlı) 1 çay kaşığı kekik veya pul biber

Üzeri için:

Ayırdığınız yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

YAPILIŞI

Hamurun Hazırlanması:

Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri karıştırın.

Kabartma tozunu ekleyin.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

İç Harcın Hazırlanması:

Doğranmış zeytinleri (isteğe bağlı baharatlarla) karıştırın.

Şekil Verme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle açın.

Ortasına zeytinli harçtan koyun ve kapatın (yarım ay şeklinde ya da yuvarlak olabilir).

Pişirme:

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Afiyet olsun.