Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir Hatipoğlu klasiği

NE güzel bir mevlit programıydı. Star'da yıllarca ağzının içine baktığım Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, kolayca öngörüldüğü gibi atv'deki ilk sınavından da yüz akıyla çıktı. Nihat Hoca'nın performansı kadar, programın içeriği ve rejisi de dört dörtlüktü. Her cümle, hatta her kelime bir aktüel görüntü ile pekiştirildi.
Hele baş örtülü hanımlarla, kolsuz bluz giymiş genç kızların bir arada ellerini göğe açarak yaptıkları Miraç Kandili duası, sayfalar dolusu yazıyla anlatılamayacak mesajı tek kareye sığdırdı.
Hatipoğlu'nun dua sırasında özellikle eşlerinden şiddet gören kadınların durumuna değinmesi, dayakçı kocaları uyarması ve anne olarak kadının toplumdaki saygın yerinin altını çizmesi gerçekten de alkışlanacak bir davranıştı.
Nihat Hoca'yı seviyorum, takdir ediyorum. Sebebi, mütevazılığı...
Sebebi, dini mesajları beyin yıkar gibi değil, ikna yöntemiyle, en samimi şekilde yüreklere nakşetmesi.
Sebebi, bağnazlığa asla prim vermemesi.
Örnekleri güncel olaylardan seçip açıklamalarını ise ayet, hadis-i şerif ve sahabinin anlattıklarından yola çıkarak en sağlam temellere dayandırması. Ama bunu yaparken, bazıları gibi işi sulandırmaması.
Allah sizden razı olsun hocam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA