Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bunun neresi fiyasko?

HABER bazı gazetelerde ve internet sitelerinde 'TRT'nin büyük fiyaskosu' başlığıyla duyuruldu. TRT'nin 20 Ekim'de yayınlanacağını duyurduğu Burası Osmanlı 1711 Sır Kanunu adlı dizinin ilk bölümü, TRT yetkilileri tarafından beğenilmeyince, yeniden çektirilmiş.
2 milyon 400 bin lira olan üç bölüm ücreti peşin olarak ödenen dizi, dramadan daha çok bir belgesele benzediği gerekçesiyle TRT'nin Yayın Denetleme Kurulu'ndan 'Yayınlanamaz' raporu almış. (Dizinin yönetmeni Ezel Akay her ne kadar bu iddiaların asılsız olduğunu söylese de haber yayılmıştı bir kere...) İyi de 'skandal' bunun neresinde?
TRT yönetimi, verdiği paranın karşılığını alamadığına kanaat getirip denetim mekanizmasını işleterek, senin benim paramın havaya savrulmasına engel olmak için, dizinin ilk bölümünü yeniden çektirmiş. Yani bugüne kadar hiçbir özel kanalın cesaret edemeyeceği bir işi yapma yürekliliğini göstermiş. Oysa daha ilk bölümünden 'can çekişen' umutsuz dizileri ekrana süren özel televizyon kanalı yöneticilerinden kimse hesap sormuyor.
Tıpkı çürük bina dikip insanları ölüme mahkum eden müteahhitlerden hesap sorulmadığı gibi...
Bizim televizyon sektöründe en savunmasız kuruluş TRT'dir, onların diğer özel kanallar gibi haklarını savunacak kocaman gazeteleri, anlı şanlı avukatları yoktur ya, onun için vur abalıya gitsin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA