Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kısmet değilmiş

CANLI Para'daki soru hatasını Yakından Kumanda ortaya çıkarmıştı. Doktor çiftin yarıştığı sırada onlara "Hangisi Kuran-ı Kerim'de adı geçen yiyecek maddelerinden biri değildir?" diye sorulmuştu. Çift, 950 bin liralarını üzüm, 25'er bin liralarını da zeytin ve hurma şıklarına yatırmıştı. 'İncir' yanıtı doğru kabul edilince, 950 bin liradan olmuşlardı. Oysa incirle ilgili Kuran-Kerim'de Tin (Vettini Vezzeytuni) adıyla bir sure bile vardı.
Format sahibi Endemol şirketinin Türkiye temsilcileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bilgi istediler. Gelen bilgi de bizim görüşümüzü teyit edince, yarışmayı tekrarlamaya karar verdiler. Hemen söylemeliyim ki; Endemol'ün, sesimize kulak verip gösterdiği duyarlılık takdire şayan.
Peki doktor yarışmacıların akıbeti ne oldu? Bu kez final sorusuna kadar geldiler. "Hangisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazdığı kitap değildir?" sorusunda 'Soldaki Arayış' yerine '1948 Türkiye İktisat Kongresi' şıkkını tercih edince, evlerine ikinci kez eli boş döndüler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA