Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bisiklet projeleri

Bir ülkenin gelişmişliği, alışveriş merkezi sayısından çok, ulaşım imkanlarıyla ölçülür. Bisiklet de şehir içi ulaşımının en medeni, en sağlıklı yollarından biridir.
Bu konuda karamsarlığımız devam ederken, geçen hafta sevindirici bir haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere gönderdiği bir yazıyla, bisiklet taşımacılığıyla ilgili projeleri destekleyeceğini bildirdi.
Bu konudaki ilk hamleyi İstanbul Belediyesi'nden bekliyorum. İş sadece bisiklet yolu yapmakla bitmiyor. Bisikleti bir noktadan alıp, başka bir noktada bırakmanızı sağlayan kiralama sistemini de hayata geçirmek gerekiyor.
Bisiklet sadece trafiği rahatlatmakla kalmayacak. Yapılan yatırım orta vadede sağlık harcamalarında çok ciddi düşüşe de neden olacak.
Devlet ilaca daha az para harcayacak örneğin. 2000 yılının başında Norveç'te bir belediye, 20 milyon dolar bütçeyle bisiklet yenileme projesi yaptı. Tüm yollar, bağlantılar ve bisikletler sıfırlandı. Sadece 10 yıl içinde, sağlık harcamalarında, yatırıma ayrılan paranın tamamı kadar tasarruf edildi.
Amsterdam'a, Frankfurt'a, Londra'ya gittiğinizde öykünmekten, iç geçirmekten bıktıysanız; bu projelerin takipçisi olmaya davet ediyorum sizi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA