Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acun yine büyük bir iş başarmış!

acunn.com'un 40 kişilik ekip bayağı iyi çalışmış; başka gazete ve haber sitelerinden 'kopyalayapıştır' yaparken, herhalde parmakları uyuşmuştur.
Üşenmedim saydım...
Sabah'tan yedi, Akşam'dan altı, Fanatik'ten altı, Milliyet'ten beş, NTVMSNBC'den üç, Hürriyet'ten üç, CNN TÜRK'ten iki özel haberi sitelerine kopyalamışlar.
Üstelik bu haberleri, sabah saatlerinde saydım. Öğlen ve akşam saatlerinde özel haberlere yenileri eklenecek!
Sıfır emek, sıfır maliyete internet haberciliği yapmaktır bu! Haberlerin yüzde 70'i ajanslardan...
Sitenin özel haberleri, Acun'un televizyon programlarındaki video görüntüleriyle sınırlı. Ben olsam taş çatlasın beş editör, iki bilgi işlemciyle hazırlardım siteyi...
Türkiye'de internet sitelerinde büyük bir haber hırsızlığı var, üç kuruşa çalışan muhabirlerin sırtından büyük paralar kazanılıyor diye defalarca yazdım.
Örneğin; bizim SABAH magazinden Öner Öngün'ün Monica Bellucci'nin havuz macerasını aynen kopyalamışlar Acun'un sitesine... O haberi yapmak için SABAH gazetesi, muhabiri sete götüren arabanın benzinini koyuyor, şoförün, Öner'in, haberi değerlendiren yazı işleri müdürünün, haber metnini düzelten editörün, haberi sayfada işleyen sayfa sekreterinin, matbaacının, dağıtımcının, şirketin insan kaynakları çalışanlarının, temizlikçinin ve çaycının parasını ödüyor...
Ve Acun'un editörü; bu haberi sıfır maliyetle sadece üç saniyede sayfasına taşıyor.

HAKSIZ KAZANÇ VAR!
Yurt dışındaki internet habercileri, başka bir gazetenin özel haberini 24 saat geçtikten sonra kullanır. O da yetmez, haberi ya da röportajı aynen kopyalamaz. Haberin asıl kaynağının link'ini koyar. Yani Acun'un yaptığı gibi; her önüne gelen gazeteden özel haberleri satır satır alıp, altına küçük puntolarla haber kaynağını koyup sunmak aldatmacadır. Bu bir haber hırsızlığıdır, haksız kazançtır. Muhabirin imzasını atmamak ise emeğe saygısızlıktır.
Acun Ilıcalı, bu çarpık düzenden büyük paralar kazanılacağına yeni uyandı ama daha acunn.com gibi binlerce site var.
Yapılan iş basit; birkaç ajansla anlaşmak ve özel haberleri, gazetelerden kopyalamak...
Eğer Acun gibi medyada önemli bir şahsiyetseniz daha şanslısınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA