Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

Cevap Soru

İyi çalışmalar. Benim sorum dikkat eksikliği ile ilgili. 33 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri hareketli bir çocuk oldu. Şu anda yuvaya başladı. Okul ile iletişim içerisindeyiz. Yuva müdürü kızımın dikkat süresinin çok kısa olduğunu söylüyor. Dikkat eksikliği sendromu bu yaşta analiz edilip teşhis edilebilir mi? Ve bu yaş çocuğunun konsantrasyon süresini artırmak için neler yapılmalı? Teşekkürler.

Tabii ki doğumdan itibaren dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtileri olur ve tespit mümkündür. Ama 33 ay, eğer sadece sorun hareketlilik ve dikkat süresi kısalığı ise tıbbi müdahale için erkendir. Sınır koyun, kuralları olsun. Doğruyu, yanlışı, hayırı öğrensin. Oyun oynayın ve giderek süresini arttırın. Taşırmadan, boya yapmaya ve az az dikkatini arttırmaya çalışın. Sorun çözülmezse bir uzmana başvurun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA