Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Koltuğa ‘vefa’ oturdu

Şahane bir manzaraydı. 70 yaşındaki emekli TRT spikeri Mesut Mertcan, TRT Ana Haber'in anchor koltuğunda oturup ilk haberi sundu.
12 Eylül darbesinde ekrandaki ilk bildiriyi okuyarak televizyon tarihinin unutulmazları arasına katılan Mertcan;
Medyaradar internet sitesinden Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda, hayalinin TRT'de son kez haber sunmak olduğunu söylemişti.
TRT yönetimi bu isteğe kayıtsız kalmadı. Adana'da bir huzurevinde yaşayan Mertcan.
TRT binasına getirildi. Tekerlekli sandalyesini bizzat sunucu Erhan Çelik itti ve onu stüdyoya getirdi. Çelik, Mertcan'ı şöyle anons etti: "Onun yıllarca hizmet verdiği kurum, onun bu isteğine kayıtsız kalamazdı. Mesut Mertcan bir efsanedir ve efsane olarak kalmaya devam edecek.
Ne zaman isterseniz bu koltuk da, bu masa da sizin... Hocamla, üstadımla bugün önümüze gelen günün gelişmelerini sizlere aktarmak gurur veriyor." Son derece duygulanan Mertcan'ın sözleri ise ekran başındakileri gözyaşına boğacak cinstendi:
"Erhan, izin verirsen eve filan gitmeyeyim.
Ben burada yatayım..." 'Bu şahane manzara, TRT'de bir geleneğin başlangıcı olsa keşke' diye geçirdim içimden.
TRT, Halit Kıvanç'a önemli bir futbol maçını anlattırsın, en çok izlenen yarışmasını bir akşamlığına Erkan Yolaç'a sundursun, olimpiyat yayınındaki en önemli boks maçında mikrofonu Orhan Ayhan'a bıraksın mesela...
Teşekkürler TRT Genel Müdürü Şenol Göka... Bravo Erhan Çelik... Artık sadece bir semt ismi olarak kalan 'vefa'yı, kentsel dönüşüme kurban etmediğiniz için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA