Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Göz alıcı sadelik

Yukarıdaki başlık size saçma gelebilir. Hem göz alıcı, hem sade olmak mümkün mü? Bence mümkün.
Özgür Çevik'i bundan 12 yıl önce atv'nin efsane yarışması 'Akademi Türkiye'de jürilik yaparken tanımıştım.
Öyle ahım şahım bir sesi yoktu doğrusu.
Ama sahneye çıktığı zaman çevresini acayip bir aura sarıyor, hem salonu, hem stüdyoyu iki dakikada avucunun içine alıp adeta hipnotize ediyordu. Sonra bir başka yarışmacı Pınar Aylin ile aşk yaşamaya başladı. Öyle saf, öyle doğal, öyle duygulu bir aşktı ki bu; sayelerinde bizimki müzik yarışması olmaktan çıkıp adeta romantik bir diziye dönüşüverdi.
Özgür öyle doğaldı ki, ondaki oyunculuk yeteneğini bile fark edememiştik. Fark eden, Türker İnanoğlu ağabeyimiz oldu. Özgür, 'Yabancı Damat' dizisiyle atıldığı oyunculuk kariyerini pek çok başarılı diziyle taçlandırmayı bildi.
'Bizim oğlan'ı şimdilerde, atv'nin başarılı dizisi 'Kırgın Çiçekler'de 'Toprak Öğretmen' olarak izliyoruz.
Hep söylerim; ekranda en zoru, köşeli olmayan 'gri' karakterleri canlandırmaktır.
'Toprak' da öyle bir karakter.
Bir yanıyla romantik gibi görünse de kadın ruhundan pek anlamıyor. Bazen duygusal, çokça kaba ve sert. Ama Özgür daha önce pek çok kez yaptığı gibi bu karakteri bize sevdirmeyi bildi. Öyle, fenomen dizi jönleri gibi genç kızların hayallerini süsleyen bir fiziği yok. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirip magazin programlarında boy göstermişliği de... Ama hepsinden daha önemli üç silahı var: Sadeliği, samimiyeti, doğallığı... İşte onun için neyi oynasa, gözümüzü avlayıveriyor...
Şimdi anladınız mı 'göz alıcı sadeliğin' ne olduğunu?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA