***
Çilekli profiterol
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Bir tutam tuz
8 çorba kaşığı un
3 adet yumurta İçi için:
150 gr. çilek
200 gr. krema
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Tereyağı, su ve tuzu ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca karıştırarak unu ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın, karıştırarak soğutun. İçine yumurtaları birer birer yedirerek kırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. İçlerine kremadan sıkın ve dilimlenmiş çilek yerleştirin.
***
Fırında kabuklu patates
MALZEMELER
1 kg. taze patates
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, kekik ve nane
Tuz
Patatesleri, kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri küp doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.