Avrupa Ülkeleri Suriye ve göçmenler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımında bulunacak mı? | Video

Avrupa Ülkeleri Suriye ve göçmenler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımında bulunacak mı? | Video

09.03.2020 | 12:53

İdlib'de Rusya ile yapılacak ortak devriyeler için Rus askeri heyetinin yarın Ankara'ya geleceği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı "Moskova'da varılan mutabakat çerçevesinde Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı 10 Mart Salı günü Ankara'da başlayacak" ifadesinde bulundu. Tel Rıfat’ta ise bugün 13 PKK/YPĞ terörist etkisiz hale getirildi.  ORSAM Suriye Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan sürece ilişkin detayları ve olası sonuçları canlı yayında yorumladı.

"AFRİN'İN GÜVENLİĞİ, TEL RIFAT'IN TAMAMEN YPG'DEN TEMİZLENMESİNDEN GEÇMEKTEDİR"

ORSAM Suriye Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan: "Türkiye her görüşmede Rusya tarafından Tel Rıfat bölgesinin muhaliflere devri konusunda talepte bulunuyor ancak henüz bu konuda bir sonuç alınmadı. Tel Rıfat bölgesi Afrin'in güvenliğini sağlamak açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla Afrin'in güvenliği bir anlamda Tel Rıfat'ın tamamen YPG'den temizlenmesinden geçmektedir ama bu konuda Rusya ile sürdürülen müzakereler de bir ilerleme henüz kaydedilemedi." dedi.

Ankara'da yapılacak toplantı noktasında ise Orhan: "Yarın ki görüşmeler, son Soçi mutabakatının güncellenmesi diyebiliriz fakat orada ki görüşmelerde nihai karara varılamamış bazı muğlak kısımlar vardır. Nasıl bir düzenleme olacağı bu görüşmeler ile Türk ve Rus heyetleri arasında belirleneceği söylendi." ifadesinde bulundu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA