Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Baykal'ı konuşturmamak

Hemen belirteyim: CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın siyasi çizgisini beğenmiyorum. Neden mi? Çünkü hızla kapitalistleşen ve küresel ekonomiye eklemlenen Türkiye'nin ciddi toplumsal sorunları var.
Nedir bu sorunlar? Hemen akla gelen birkaçını sayalım:
* İç göçle savrulan, iş bulamayan ya da işlerini kaybeden insanlar...
* Sosyal haklardaki dengesizlik, bozukluk...
* Zehirli variller olayında gördüğümüz gibi dizginlerinden kurtulmuş kapitalistlerin, insan hayatını hiçe sayan uygulamaları...
Bu ve benzeri sorunlara karşı sosyal demokrat politikaların ortaya atılması, tartışılması gerekiyor.
Baykal'ın aklı ise başka yerde. Devletçi kesimi arkasına alarak hükümete muhalefet etmeye çalışıyor: Varsa yoksa laiklik, varsa yoksa cumhurbaşkanlığı seçimi...
İşte bu yüzden Baykal'ın çizgisine karşıyım. Ancak ona karşı olmak başka... Baykal'ın fikirlerini özgürce ortaya koymasını savunmak başka...
Demokrasinin özü, farklı kesimlerin diyalog kurarak birbirini anlaması ve yönetim süreçlerine katılmasıdır. Eğer rakibim kendini ifade edemezse, ben de kendimi tam olarak tanıyamam.
Ama şu üniversite öğrencilerinin yaptığına bakın: ' Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu' tarafından düzenlenen ' 1 Mart Tezkeresi Sonrası Ortadoğu ve Türkiye' konulu sempozyumda, bir grup öğrenci tarafından öyle şiddetli biçimde protesto edildi ki Baykal konuşmasını yarıda bıraktı.
Şimdi o protestocu öğrencilerle konuşsanız... Ne kadar demokrat, ne kadar özgürlükçü olduklarını söylerler. Halbuki tam tersi bir davranış içindeler: ' Bana özgürlük, başkasına yasak... Bana demokrasi, ötekine baskı .' Ben bu yanlış tavrı 1970'li yıllardan gayet iyi bilirim. Gün gelecek, o öğrencilerin çoğunluğu yaptıklarından pişman olacak ama iş işten geçmiş olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA