Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Gol kralı Güiza

Daum kanatlardan hücum ettirmeyi seviyor. Kanatlar kullanıldığında, rakip savunma dengesini yitiriyor. Eğer ceza sahasında mücadeleci bir santrforunuz varsa golü buluyorsunuz.
Bu oyun tarzı Nobre'yi yıldız yapmış, 'boş kaleye en iyi gol atan futbolcu' haline getirmişti.
Nobre'nin esaslı bir golcü olmadığı Beşiktaş'a gidince ortaya çıktı. Hücum şekli değişince attığı gol sayısı düşüverdi, adı pek anılmaz oldu.
Honved karşılaşması, Daum'un kanat saldırılarına devam edeceğini gösterdi: Ortalanan toplara Güiza (veya Semih) vurup gol kralı olacak.
Eğer rakip, kanatları tutarak orta yapılmasını engellerse, bu kez de Alex ve şürekâsının maharetli ayakları devreye girecek, seri verkaçlarla defansı ortadan delecekler.
Lucescu bir takımın başına geçtiğinde önce defans kurgusunu oturtur, hücumu sonra düşünür. Daum ise önce hücumu yerleştiriyor.
Honved maçı, F.Bahçe'nin nasıl saldıracağını gösterdi ama kendini nasıl savunacağı henüz belli değil. Bu haliyle, 'çok atar ama çok da yer'. Halbuki, 'az yiyip çok atması' gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA