Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Tutuklu gazeteciler

Paul Auster olayı hakkında söylenecek çok şey var. İşte biri daha... Ama önce bir yol gösterici bilgi:
İsrail lobisi 'içinden' konuşanlar, sözlerinin bir bölümüne, kenarına köşesine, mutlaka bir Atatürk övgüsü sıkıştırır. Bu övgü, "Eleştirsem dahi, asıl dostum Kemalistlerdir" anlamına gelir.
Malum Paul Auster söyleşisinde de aynı selamla karşılaştık. Auster, bağlamla alakası olmasa da, misyonun gereğini yerine getirerek, Atatürk güzellemesi yapıyordu.
Bilirmiş gibi konuşan Paul Bey'in dünyadan haberi yok: Türkiye'de basının suspus edildiği, ağır baskılar altında yayıncılık yaptığı bir dönemdir Mart 1925 ile Kasım 1938 arası...
Gelelim İsrail'e... Auster, Başbakan Erdoğan'a hitaben, İsrail'de tutuklu gazeteci olmadığını söylemişti. Emin miyiz?
Dün sözünü ettiğim, ABD merkezli uluslararası, 'Gazetecileri Koruma Komitesi'nin verilerine göre... Türkiye'de sekiz gazeteci "mesleki çalışmaları" yüzünden tutuklanırken, İsrail'de bu sayı dört... (Üç gazeteciyi ise Hamas örgütü tutuklamış.) Tahmin edeceğiniz gibi İsrail, elbette ırkdaşlarını değil, Filistinli gazetecileri tutuklamış durumda. Ama konu Filistinliler olunca, Paul Bey eleştiriyi bir yana bırakıp İsrail'e gidiyor işte.
Not: "Dindar genç" ile "tinerci genç" ayrımını ilk duyduğumda aklıma, namaza durmuş tinerci gençlerin fotoğrafını çekmek gelmişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA