Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bilimin amacı Atatürkçülüğü "yaymak" olamaz

Kemalist basın, vargücüyle Profesör Mümtazer Türköne'ye yüklenmeyi sürdürüyor.
Türköne'nin "Atatürk'ün mirasına sahip çıkmamız lazım, Atatürk bu ülke için bir ilham kaynağıdır ve de Atatürk'ün Atatürkçüler'den korunması gerekir" lafını ısrarla arka taraflarından anlayıp saldırıyorlar.
Bunlardan biri, Türköne'nin atandığı Türk Tarih Kurumu'nun "teşkilat kanununa" takmış...
Bu yasanın birinci maddesine göre AKDTYK (Kenan Efendi'nin Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu!) "Atatürkçü düşünceyi, Atatürk ilke ve inkılaplarını bilimsel yoldan araştırmak, tanıtmak ve yaymakla" yükümlüymüş.
Böyle rezalet olmaz. Hiçbir bilim kuruluşunun görevi, Atatürk düşüncesini "tanıtmak ve yaymak" olabilemez. Olursa, ona bilim kurumu denmez, propaganda borazanı denir. Atatürk propagandası yapan bir bilim kurumu kavramı, bizzat bilime ve Atatürk düşüncesine aykırıdır.
Aziz Yıldırım'ı kurtarmak için canlarını dişlerine takan politikacılar, lütfedip şu kurumu da kurtarsınlar, yani kanunu değiştirsinler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA