Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Yemeği okumak!

Ne zaman tatlardan, lezzetlerden söz etsem, okurlarımdan hangi yemek kitaplarını sevdiğimi soran mektuplar alıyorum.
Doğrusu yemek benim için mutfak veya sofrada olduğundan çok, zihinde güzel bir şey! O yüzden yemek kitaplarına çok renkli bir dünyaya seyahat eder gibi yaklaşıyorum.
Son zamanlarda iki kitap özellikle dikkatimi çekti, buraya not edeyim.
Birincisi...
"Kızımız Defne'yi oğlumuz İskorpit'e: Ege Pazarlarından Yaratıcı Lezzetlerle Yaratıcı Yemekler."
Didem Şenol
'un kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkmıştı. Hangi kasabanın pazarından ne alabilirsin ve onunla ne pişirebilirsin, bunu anlatan harika bir kitap.
İkincisi...
"Bursa Mutfağı."
Ömür Akkor
, yıllarca köy köy, kasaba kasaba gezerek bu yörenin mutfağını araştırmış. Uluslararası ödüllü ilginç bir çalışma. İş Bankası Yayınları'ndan..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA