Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Yunanistan'da Tarım Bakanı istifa etti

Yunanistan Tarım Bakanı Savvas Tsitourides, Başbakan Karamanlis'in talebi üzerine görevinden istifa etti. Tsitourides'in oğlunun öğrenim gördüğü Girit Üniversitesi'nden Atina Üniversitesi'ne yatay geçiş yapması için nüfuzunu kullanması üzerine Karamanlis'in istifasını istediği belirtiliyor.

Torpil iddiası
Anamuhalefet partisi PASOK milletvekili Silvana Rapti'nin konuyu parlamentonun gündemine getirmesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtildi. Yunan televizyonları, Tsitourides'in oğlu Kiryakis Tsitourides'in yatay geçiş talebinin üniversite yönetimi tarafından reddedildiğini, bunun üzerine Tarım Bakanı'nın Atina Üniversitesi rektörünü ziyaret ettiğini ve ardından geçişin sağlandığını kaydettiler. Girit Üniversitesi Yönetimi Atina Üniversitesi tarafından reddedilen yatay geçiş dilekçesinin, daha sonra ortaya Tsitourides'in güvenliğine ilişkin sorunlar çıktığı için kabul edildiğini açıkladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA