Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sahadaki efendiler...

Zor maçı kolay yapacak ekipmanları artık devreye sokarak oynamaya başladı Fenerbahçe. Son dört maça damga koyan 'efendiler', süreklilik için gereken en önemli transferi de takımlarına katmışlardı. Artık 'ruhlarını' da ortaya koyarak, bunu beceri ve akılla birleştirerek varlar sahada.
Bursa maçında birçok etken sayabiliriz ama ilk anda göze çarpan yerliler lehine 6 artı 5'lik üstünlüktür. Semih ve Emre zaten malumdu. Özer de artık maçların efendisidir. Gökhan Gönül ile birlikte sakatlanan kadar Uğur Boral da topun peşinde, takımın sahibi rolündeydiler. Ve elbette kaptan Alex... Duran topları sol ayağının sihri ile kullanan Kaptan, rakibe önlem alma şansı bırakmayan "bir başkalığını" gerektiği anda gözlere batırıyordu. Artık topun çok sahibi var Fenerbahçe'de. Zaten bol pozisyonun, rakibi sürekli tedirgin eden temponun ve ileriye koşmanın temelinde bu var. Alex'i kontrol ederken Özer'i hesaplayamayanlar, Semih'in her uzun topu saklayıp, takım arkadaşlarına çıkardığı davetiye ile sürekli geriye koşu yapmak zorunda kalıyorlar.

TESADÜFLERE TESLİM OLMUYOR
Nerede o ilk yarının tesadüflere teslim olan takımı, nerede dünkü gibi pes etmeyen, direnen, hırsını koruyan ve kazanmak için vazgeçmeyen kadro...
Ve bu sürekliliğin peşine takılan 40 bin kişi. Evet, artık tribünler "kafalarına göre bir takımları" olduğuna ikna oldular. Maçın saati, havanın soğukluğu veya açık kanaldan yapılan yayın, efsanenin geri dönüşüne şahitlik yapmak üzere yerlerine geri dönenlerin mazereti olmadı.
Bir başka önemli nokta da Mehmet Topuz'un kulübe günlerine başlaması ve Özer Hurmacı'nın artık ilk on bir oyuncusu olmasıdır. Bulduğu şanslara rağmen gölgede koşmayı tercih eden Topuz'u Daum'un tekrar kulübeye alması da Alman hocadan beklenmeyecek derecede çok cesur bir karardır. Yönetimin en pahalı iki yatırımı; Güiza ve Topuz'u, bu çocuklar 'eksik' hanesinden bile çıkarttılar. Performansın takdir noktası da budur. Sivas'taki sonucu rakibe bağlayanların, Bursaspor gibi önemli bir takım karşısındaki bu performansı da dikkatle incelemesi lazım. Belki inanmak istemiyor olabilirler ama efsane geri dönüyor. Hayırlı olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA