Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Eş durumunda atama...

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği 08.06.2004 tarih ve 25486 Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bundan önceki mevzuata göre "iki yıldır vergi mükellefi olan ve bir yıldır sigorta primi ödeyen Bağ-Kur"luların eş durumu nedeniyle atama ve nakli yapılmaktaydı. Ancak
08.06.2004'te yürürlüğe giren Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin 20. maddesinin 2. fıkrası ile "Eş durumu nedeniyle personelin nakil talebinde bulunabilmesi için eşinin 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurum veya kuruluşta memur kadrosunda çalıştığı ve ilk defa veya naklen atandığı hizmet bölgesinde eşinin kurumunun veya durumuna uygun bir kadronun bulunmadığının belgelenmesi gerekmektedir" hükmü yer almıştır.
Bir kamu görevlisinin, kamu hizmetinin gerekli kılmasına karşın eşinin mesleğini serbest olarak yürütmekte olduğu öne sürülerek başka bir yere nakledilemeyeceği gibi bir anlayış, idarenin bütün işlem ve eylemlerinin ortak hedefi olan kamu yararını sağlamak amacının gerçekleştirilmesini sadece eşi 217 sayılı KHK'ye tabi bir kurumda memur veya kuruluşta memur kadrosunda çalışanları ayrıcalıklı bir duruma sokmaktadır ki, bu kabul edilmez. Aile bütünlüğümüzü korumak istersek ya memuriyeti veya eşimiz mesleğini bırakarak başka bir işte çalışma mecburiyetine zorlanmaktayız.
Dr. Ahmet MUTLU ARICI (Devlet Hastanesi Çocuk Kliniği) - EŞME / UŞAK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA