Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Elvan'a şok

Etiyopya hükümeti, Atina'da bayanlar 5000 metrede altın madalya umudumuz olan Elvan'ın, doğduğu topraklara girmesine yasak koydu

Atletizmde bayanlar 5000 metrede dünya rekortmeni olan, 1500 metrede ise yılın en iyi derecesini yapan atletimiz Elvan Abeylegesse'ye şok. Etiyopya kökenli olan ve Türk vatandaşlığına sonradan geçerek ülkemiz adına yarışmaya başlayan Elvan'a, ülkesi Etiyopya'dan yasak geldi. Ertan Hatipoğlu'nun çalıştırıcılığını yaptığı ve Atina Olimpiyatları'nda bayanlar 5000 metrede altın madalya kazanmasına kesin gözüyle bakılan başarılı atletin, doğduğu ülke olan Etiyopya'ya bir daha giriş yapması yasaklandı.

Şahin sahip çıkmıştı
Etiyopya hükümeti daha önce milli atletimize, "Olimpiyatlar'da bizim adımıza yarışmanı istiyoruz. Yoksa bir daha doğduğun topraklara girmene izin vermeyiz. Kararını ona göre ver" tehdidinde bulunmuştu. Bunun üzerine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise Elvan Abeylegesse'ye sahip çıkmış, "O bizim evladımızdır ve Türk'tür. Atina'da da bizim için ter dökecektir" şeklinde konuşmuştu. Aradan geçen birkaç günde Elvan Abeylegesse'den, bu tehdit kokan öneriye olumlu bir cevap alamayan Etiyopya hükümeti, dün Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na bir faks çekti ve rekortmen sporcumuzun bir daha Etiyopya'ya giriş yapmasının yasaklandığını iletti. Atina Olimpiyatları için çalışmalarına devam eden Elvan'ın ise yaşanan bu gelişmeler üzerine moralinin çok fazla bozulduğu ancak her şeye rağmen hazırlıklarını son sürat sürdürdüğü ifade edildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA