Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turizmin ürettiği sanat

YILLAR önce Antalya Belek'teki Xanadu Otel'in animasyon grubunun sahnelediği ünlü Mamma Mia müzikalini izlediğimde gözlerime inanamamış, bu şahane performanstan uzun uzun söz etmiş, hatta televizyoncu dostlarıma tüyo verip "Niye güney sahillerindeki animasyon gruplarını yarıştırmıyorsunuz?" diyerek program önerisinde bulunmuştum.
Zira bir yıl sonra Mamma Mia'nın orijinalini Mydonose Showland'de izlediğimde, Antalya'daki kadar keyif alamamıştım.
Grubun; bu sezon benim bayıldığım animasyon kahraman Shrek'i müzikalleştirdiğini duyunca, üşenmeyip Antalya'ya ilk gösteriye gittim.
Otelin 12'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Shrek, Prenses Fiona, Eşek, Ejderha ve diğerleri sahnedeydi. Muhteşem kıyafetleri kendileri dikmişler; inanamadım. Işık, koreografi, danslar, kreatif buluşlar tek kelime ile mükemmeldi. Ama en çok da Küçük Prens'i canlandırmak için tüm oyunu dizleri üzerinde oynayan Vovo adlı dansçıya bayıldım. Böyle bir yetenek, gerçekten de bir otel animasyonu için çok fazla.
Hayretim ikinci gece daha da arttı. Öyle bir pop müzikal sahnelediler ki; götür Broadway'e, kapıda bin dolardan bilet sat, o kadar yani...
Diyeceğim o ki; Antalya'ya turist çekmek için artık açık büfeler, altın kumsallar, SPA'lar yetmiyor. Misafirlerinizi eğlenceye ve kültürel etkinliklere de doyurmak zorundasınız.
Antalya'nın otellerinin bu konuda giriştiği kıyasıya rekabet, turistik tesisleri sadece konaklama merkezleri olmaktan çıkarıp birer kültür ve sanat mabedi haline getiriyor. Ne güzel...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA