Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kazan kebabı

Patlıcanları soyup, bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik, suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, yenibahar, kekik

* * *

Tahinli un helvası
Tereyağı ve unu kavurun. Tahini ilave edip, 5-10 dakika daha kavurun. Tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvaya katın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırın. Sos için, su ve tozşekeri kaynatın. Cevizi katıp, 1-2 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatıp, krema ile pekmezi karıştırın. Helvanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin Şerbeti:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su Cevizli sos: l1 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı pekmez

* * *

Deniz mahsullü mantar
Mantarları soyup, limonlu suyun içinde bekletip, yağda 1-2 dakika soteleyin ve fırın kabına alın. Aynı yağda kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyin. Karides ve kalamarları ilave edin. Yarım limonun suyunu, tuzu, karabiberi, kekiği ve pulbiberi katıp soteleyin. Karışımı mantarların içine paylaştırın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirin.

MALZEMELER
6 adet büyük boy mantar
15 adet karides
5-6 adet halka kalamar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA