Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç çorbası

Havuçları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika haşlayın ve süzün. Soğanı tereyağında kavurun. Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyin. Havuç, süt ve tuzu koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp beş dakika daha pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Sonra servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. havuç
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 çorba kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 dal maydanoz
Tuz

Bakla soslu makarna
Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız bakla ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta tuzlu su kaynatıp makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra baklalı karışıma ilave edin. Bir-iki dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. bakla
1 paket fettuccine
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı parmesan peyniri
Tuz
Karabiber

Kakaolu irmik tatlısı
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Islatılmış bir kek kalıbına harcı dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabına koyun. Bir-iki saat dondurduktan sonra servis tabağına çıkarın
MALZEMELER
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA